Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с шофьорската врата.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с шофьорската врата.

Нали като се отвори вратата и има нещо като стоп машинка да не се затваря примерно от наклон. Та мисълта ми е, че там ми е прецакано нещо и си се затваря и като колата не е под наклон. Дано да сте ме разбрали, защото аз не успях Дано някой да помогне.
    Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
    Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
    Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

да не е това,дето е като рамо ли е като панта ли е дето на некой коли пука като се отвори вратата,да не се е откачило то май се държи на един щифт,по принцип е това дето задържа вратата да не се затваря
    Last edited by emo84; d.m.y г., 23:28.

Comment

Първоначално публикувано от emo84 Покажи съобщение
      да не е това,дето е като рамо ли е като панта ли е дето на некой коли пука като се отвори вратата,да не се е откачило то май се държи на един щифт,по принцип е това дето задържа вратата да не се затваря
      Ами мисля че е това. И не ми държи да не се затвори вратата.
      Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
      Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
      Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

тази панта се държи на щифт може да е изпаднал или там нещо друго,на един колега с FIAT bravo един ден му държах вратата,а той ръчка и бутна тая панта в дупката на купето,щото щифтът го нямаше и при затваряне и отваряне пукаше страшно,прегледай я все пак

Comment

щифта в купето или във вратата е? в смисъл ако е във вратата, ще е доста лесно като се махнат корите.

sigpic
          Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
          http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

На 146 сменявах преди дни тоя механизъм. Купих на старо от Никола Николов - моя беше счупен. Значи на предните врати е различно от на задните. На задните врати е като на 155, с тънко тръбно щивтче, което излиза сравнително лесно. Частта, която не е на вратата (на гредата между вратите) е заварена за самата греда и при разглобяване си стои там. На предните е по-скоро нит, и то на 3 размера дебелина, като даже има и шлици (съвсем малки), които да "затъкнат" нита в отвора. Там трябва да се свали и частта на калника, защото нита не излиза лесно. Аз моя го прецаках докато го извадя и правих нов. Захванати са с 4 винта "еврейска звезда" №40 -и двете части. Утре ако мога ще кача снимки.
            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Колеги и аз да задам върпоса При мен въпросния механизъм го има, мисля че си работи, но му липсват болтовете които го придържат към вратата, ако някой има снимка или знае какви са болтовете (говоря за размера) нека сподели
              Fiat Bravo 1.9 101 hp TDSoft 1997 - 12.05.2004 R.I.P.
              Alfa romeo 145 Тwin Spark 1.4 16v 103 hp '97 (отзад на багажника под 145 пише едно AUTOSi, ако някой има идея какво е да пише)

Comment

При мен проблема беше, че вратата при отваряне/затваряне пукаше и трещеше много здраво. Развих болтовете от към купето и положението с пукането и тряскането изчезна, но вратата не се задържа отворена, както може би е направил и предишния собственик на твоята ..
                146 1.4TS `98 + LPG BRC Flying injection

Comment

Това с пукането се оправя с обилно количество ВД - 40 или грес а имаш ли снимка на болтовете или размер ?
                  Alfa romeo 145 Тwin Spark 1.4 16v 103 hp '97 (отзад на багажника под 145 пише едно AUTOSi, ако някой има идея какво е да пише)

Comment

Първоначално публикувано от ANGOR Покажи съобщение
                    ...ако някой има снимка или знае какви са болтовете (говоря за размера) нека сподели
                    Размера - най-добре пробвай с 1-2 винта. Главата на винта е добре да е 6-ограм или еврейска звезда, защото обикновен винт малко опира при завиване.

Първоначално публикувано от ANGOR Покажи съобщение
                    Това с пукането се оправя с обилно количество ВД - 40 или грес а имаш ли снимка на болтовете или размер ?
                    Ако има луфт някъде по сглобките няма да се оправи със смазване- на 155-цата ми беше така. Имаше износен винт (вместо щифт) и щракаше доста силно. Като го смених с нов, вече не щрака.
                    Ето снимки:
                    Attached Files
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Благодаря за изчерпателния отговор колега, зпочвам да си търся винтове

Comment

Да се похваля,че с помоща на информацията на колегите от темата преди 2 часа приключих с отстраняването на този проблем ( въпросния механизъм беше счупен по същия начин който е показал колегата на снимките по горе,свалих го заварихме го с един приятел и вече вратата е супер)
                        Alfa Romeo 146 1.9 JTD

Comment

Значи подлежи на заварка механизма, защото и моя е счупен по същия начин.
                          А колко пари е втора употреба.

Comment

Да колега подлежи на заварка, малко по внимателно само трябва и става супер, а за цената му незнам не ми се налижи да търся.
                            Alfa Romeo 146 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от mariio Покажи съобщение
                              Значи подлежи на заварка механизма, защото и моя е счупен по същия начин.
                              А колко пари е втора употреба.
                              Аз не си играх със заварки. Купих втора употреба, но не помня за колко пари.
                              Голям чанч ми беше монтирането на здравата част, пружината е стегната и ... трудно стана.

Comment

Working...
                              X